Citisens vergroot betrokkenheid

Data, communicatie én samenleving.

We vergroten betrokkenheid en zorgen voor draagvlak. Dat doen we door het combineren van big data, lokale data en tooling. Toegankelijk én betrouwbaar onderzoek vormt de basis. Én we ontwikkelden de Citisensmethode, een segmentatiemodel met 8 betrokkenheidsprofielen. Daarmee voorspellen we de voorkeuren van inwoners op het gebied van communicatie en participatie. Onze missie is om (semi)publieke organisaties te helpen met het vergroten van betrokkenheid. Of dat nu gaat om inwoners, vrijwilligers, klanten, donateurs of andere stakeholders.

Een multidisciplinair team vol energie
Als je bij ons komt werken, werk je samen met ongeveer 15 collega’s. Dat zijn stuk voor stuk slimme specialisten, die professioneel én eigenwijs zijn (onderzoekers, adviseurs, dataspecialisten, projectleiders, vormgevers). De energie spat ervan af en samen werken we aan langetermijnbetrokkenheid. We schakelen snel en werken aan resultaat. Op maandagochtend zetten we de klokken gelijk tijdens ‘de weekstart’. En af en toe drinken we samen een borrel of doen we iets anders leuks.

Waar je ons van zou kunnen kennen
De projecten die we doen zijn divers, denk aan: het ontwikkelen van een toekomstvisie, herinrichting van de leefomgeving, wijk- en gebiedsanalyses, draagvlakcommunicatie en participatie bij de energietransitie, en online gesprekken met de gemeente. En.. Iedere verkiezing lanceren we in samenwerking met Nu.nl stemhulp MijnStem.nl. De afgelopen verkiezingen voor de provinciale staten en waterschappen trokken we maar liefst 3,1 miljoen bezoekers.

PS. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Ben jij een creatieve strategiemaker

… met een groot democratisch hart?

Citisens maakt aantrekkelijke onderzoeken en ontwerpt effectieve participatieprocessen. En als versterking van ons team zijn we op zoek naar… jou? We zoeken iemand die op strategisch niveau kan bijdragen aan onze opdrachten. Iemand met verstand van communicatie en participatie in het publieke domein. Die zijn of haar praktijkervaring kan combineren met onze cijfers en inzichten. Als communicatie- en participatiestrateeg is er volop ruimte om vanuit je interesses en expertise je werkzaamheden vorm te geven. En óók om mee te bouwen aan het profiel, de groei en de productontwikkeling van Citisens.

Impressie werkzaamheden
Opstellen strategisch advies, participatieproces vormgeven, geven van trainingen, gesprekken leiden, offertes schrijven en toelichten, sparren over lokale vraagstukken, processen begeleiden, adviseren.

Ons vinklijstje:
Een ontwerper van participatieprocessen met ijzersterke adviesskills. Iemand die politiek-bestuurlijk zijn mannetje staat. Die het leuk vindt om te werken aan intensieve kortlopende opdrachten én langlopende strategische projecten, het liefste naast elkaar. Daarnaast is een relevante afgeronde WO-opleiding een must. Net als minimaal 3 jaar werkervaring. Als dat bij een communicatie- of adviesbureau is, is dat zelfs een pré. Tot slot: een heldere to-the-point schrijfstijl.

Vacature Communicatie- en Participatiestrateeg | Citisens

Tijd voor een goed gesprek?

Stuur je CV en motivatie naar sollicitatie@citisens.nl. Geselecteerde kandidaten zitten snel bij ons aan de koffie #eerstkomteerstmaalt. Heb je nog vragen? Bel of mail dan met Nicolette Ouwerling nicolette@citisens.nl of 06-26512770.