Leuk dat je komt kijken!

Je bent terecht gekomen op de website van Citisens, het nieuwe label van adviesbureau Necker van Naem én de drijvende kracht achter de MijnStem stemhulp.

Wij zijn een team van onderzoekers, adviseurs, data-analisten en communicatie- en campagnespecialisten. We doen onder meer draagvlakonderzoek, burgerpeilingen, profielconsultaties voor een nieuwe burgemeester, en we bieden natuurlijk stemhulp MijnStem.

In 2016 deden er maar liefst 150.000 mensen mee aan onze onderzoeken. En onze stemhulpen werden tijdens vorige verkiezingen al door meer dan 1,2 miljoen mensen geraadpleegd.

gebruik stemhulp | citisens

Meer smaken, makkelijker in te vullen

MijnStem.nl nodigt mensen uit nuancering aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens/oneens/weet niet aan te klikken. Bij elk van de 22 stellingen bepaal je als gebruiker met een slider de eigen positie. De resultaten – welke partijen het meest met de eigen mening overeen komen – worden berekend door telkens de relatieve afstand tussen de eigen positionering en die van de partijen te meten.

Een check van persoonlijke standpunten

Uniek aan MijnStem.nl is dat je als gebruiker na een antwoord op een stelling een overzicht krijgt van hoe de politieke partijen zich op dat thema zelf gepositioneerd hebben. Door een partij aan te klikken levert de stemhulp aanvullende informatie, aangeleverd door de politieke partijen zelf. Op basis daarvan kan de invuller de eigen positie verder verfijnen. Hierdoor sluit de uitkomst van MijnStem.nl beter aan bij de persoonlijke standpunten en voorkeuren. Hier lees je meer over onze werkwijze en privacy…