Word jij onze nieuwe collega, Citisens zoekt een onderzoeker

Citisens zoekt een onderzoeker!
Gaat jouw hart sneller kloppen van het bouwen van voorspellende modellen en zie jij in complexe datasheets een schat aan informatie? Leg jij de link tussen de uitkomsten van jouw data-analyse en wat je ziet op straat? Maak kennis met Citisens! Reageer op onze vacature onderzoeker.

Citisens? Wie?
Citisens, voortgekomen uit onderzoeksbureau Necker van Naem, is een groeiend bedrijf vol ambitie en vernieuwend denkvermogen. In een energiek team werken wij aan toegankelijk én betrouwbaar onderzoek. Van opinie- en draagvlakonderzoeken tot reizigers- en marktonderzoek. Altijd op het snijvlak tussen data, communicatie en samenleving. Onze missie is om (semi-)publieke organisaties te helpen met het vergroten van betrokkenheid. Of dat nou gaat om inwoners, vrijwilligers, klanten, donateurs of andere stakeholders. We doen dit bijvoorbeeld aan de hand van onze eigen segmentatie in betrokkenheidsprofielen. En oh ja, we lanceren voor iedere verkiezing een stemhulp: MijnStem.nl (waarmee we deze gemeenteraadsverkiezingen maar liefst 2,9 miljoen bezoekers trokken).

Hoe dan?
Iedereen mag meedoen. Dat is het uitgangspunt van alle onderzoeken die we bij Citisens uitvoeren. En het doel van ons onderzoek is niet alleen om inzicht te krijgen. Het onderzoek zelf is ook een communicatiemiddel. Dat betekent heel wat voor onze onderzoeken. Dat ze er goed uitzien, juist op mobiel. Dat ze eenvoudig in te vullen zijn en niet langer dan 3 minuten duren. En dat mensen onze onderzoeken kunnen invullen in apps en op sites die ze toch al bekijken. Gewoon thuis, onderweg of op hun werk.

Vertel me meer!
Wij werken bijvoorbeeld samen met NU.nl en zetten sociale-mediacampagnes in om mensen locatie gericht te bereiken. Ieder onderzoek sluiten wij af met de vraag of mensen vaker hun mening willen geven of mee willen denken. Zo bouwen wij aan lange-termijn-betrokkenheid rondom thema’s die mensen zelf kiezen. Alle inzichten die we opdoen, kunnen we koppelen aan onze sociaal -demografische profielen. Hiermee helpen wij onze opdrachtgevers verschillende doelgroepen op de juiste manier aan te spreken en te bedienen. Kortom, wij maken aantrekkelijke onderzoeken die altijd een reden geven vaker mee te doen. Data gebruiken wij om de drijfveren van verschillende groepen mensen inzichtelijk te maken.

Wat kom jij doen?
Jij wordt onderdeel van een team van 6-10 adviseurs en onderzoekers. Bij Citisens doen we heel veel werk met een relatief kleine club mensen. Daardoor krijg je snel verantwoordelijkheid en werk je mee aan interessante en uitdagende projecten, bijvoorbeeld voor het Leger des Heils, NU.nl, diverse gemeenten en provincies, NS en HTM. Er is er volop ruimte om vanuit je eigen interesses en expertise je werkzaamheden in te vullen. En dus ook om mee te bouwen aan het profiel, de groei en de productontwikkeling van Citisens.

Concreet begeleid je onze onderzoeken van A tot Z. Je vertaalt de wens van de opdrachtgever naar een helder voorstel en toegankelijke vragenlijsten, die je ook zelf kunt programmeren. Proactief communiceer je met de opdrachtgever over de voortgang en uitvoering van het project. Daarna analyseer je de data en rapporteer je de resultaten. En je beheert ons respondentenpanel, zodat alle informatie up to date is en de panelleden op een goede manier en de juiste momenten worden benaderd. Ook bouw je mee aan voorspellende modellen en dashboards waarin we bijvoorbeeld betrokkenheid geografisch inzichtelijk maken.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die enthousiast wordt van datascience en zich wil begeven op het pad van opinieonderzoek en draagvlakonderzoek. En die met net zoveel energie op nauwkeurige wijze een panel kan onderhouden. Je maakt je onderwerpen snel eigen en bent, uiteraard, analytisch messcherp. Je krijgt energie van inhoudelijk werk in een dynamische context waarin je aan meerdere opdrachten tegelijk werkt. Aan opdrachtgevers stel je de juiste vragen en weet je jouw aanpak overtuigend te presenteren. Voor wie van lijstjes houdt:

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding, (bijvoorbeeld Politicologie, Sociologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen of Psychologie);
  • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring, bij voorkeur bij een onderzoeks- of adviesbureau;
  • Je weet hoe je onderzoeksvragen kunt vertalen naar vragenlijsten;
  • Je draait je hand niet om voor het verwerken van grote datasets in Excel en Stata / SPSS;
  • Je hebt ervaring of affiniteit met panelbeheer (opbouwen en onderhouden);
  • Je werkt graag voor opdrachtgevers uit de (semi) publieke sector;
  • Je hebt bij voorkeur een achtergrond in datascience (ervaring met R en Phyton is een pré);
  • En natuurlijk heb je oog voor marktkansen en inhoudelijke vernieuwingen.

En dan…
…kom je terecht in een werkomgeving met een open cultuur waarin je werkt met slimme specialisten, die professioneel én eigenwijs zijn. Met een grote mate van zelfstandigheid draai je mee in onze projecten. Met je resultaatgerichtheid, drive en energie draag je bij aan de sfeer.

Elke maandag zie je het hele team bij de ‘weekstart’, waarin we samen de taken verdelen en nieuwe ontwikkelingen bespreken. Buiten werk om organiseren we regelmatig borrels en andere activiteiten, vaak samen met de collega’s van Necker van Naem. Goed om te weten: jouw werkplek is nu nog het pittoreske Maarsbergen, maar zal op korte termijn het bruisende Utrecht zijn…

Enthousiast?
Mail je CV en motivatie naar sollicitaties@citisens.nl. Eerst meer weten? Mail of bel dan met Nicolette Ouwerling, nicolette@citisens.nl of 06-265 127 70. We kijken ernaar uit je te leren kennen!

 

Nieuwsgierig naar wie er voor Citisens werken?
Bekijk dan hier het team

Zet jezelf op de lijst

Mogen we onze kennis met je delen? Zo af-en-toe sturen we een update naar onze volgers. Meestal gaat deze update over onderzoek, (inwoners-)communicatie en betrokkenheid. Nieuwsgierig? Zet jezelf dan op de lijst. En.. nog even voor de zekerheid met af-en-toe bedoelen we dus ook écht af-en-toe. Tot binnenkort?

Je gegevens worden nooit gedeeld met derden