LET OP! VACATURE GAAT SLUITEN: We hebben inmiddels zoveel sollicitanten, dat we de vacature sluiten op maandag 20 januari om 23.59.

Citisens vergroot betrokkenheid

Data, communicatie én samenleving.

Citisens is een bureau voor onderzoek, strategische communicatie en participatie. Ons specialisme is het betrekken van bewoners en belanghebbenden bij veranderingen in hun directe omgeving. Dat doen wij heel concreet. Via laagdrempelige onderzoeken, het ontwerpen van strategieën voor betrokkenheid en het ontwikkelen van interactieve tools.

Thema’s waar wij aan werken zijn bijvoorbeeld de energietransitie, gebiedsontwikkeling en democratische vernieuwing.

Hoe dan?
Iedereen mag meedoen. Dat is het uitgangspunt van alle onderzoeken die we bij Citisens uitvoeren. En het doel van ons onderzoek is niet alleen om inzicht te krijgen. Het onderzoek zelf is ook een communicatiemiddel. Dat betekent heel wat voor onze onderzoeken. Dat ze er goed uitzien, juist op mobiel. Dat ze eenvoudig in te vullen zijn en niet langer dan 3 minuten duren. En dat mensen onze onderzoeken kunnen invullen in apps én op websites die ze toch al bekijken. Gewoon thuis, onderweg of op hun werk.

Vertel me meer!
Wij werken bijvoorbeeld samen met NU.nl en zetten sociale-mediacampagnes in om mensen locatiegericht te bereiken. Ieder onderzoek sluiten wij af met de vraag of mensen vaker hun mening willen geven of mee willen denken. Zo bouwen wij aan lange-termijn-betrokkenheid rondom thema’s die mensen zelf kiezen. Alle inzichten die we opdoen, kunnen we koppelen onze sociaal demografische profielen (de Citisensmethode). Hiermee helpen wij onze opdrachtgevers verschillende doelgroepen op de juiste manier aan te spreken en te bedienen. Kortom, wij maken aantrekkelijke onderzoeken die altijd een reden geven vaker mee te doen. Data gebruiken wij om de drijfveren van verschillende groepen mensen inzichtelijk te maken.

Tijd voor een goed gesprek?

Stuur je CV en motivatie naar sollicitatie@citisens.nl. Geselecteerde kandidaten zitten snel bij ons aan de koffie #eerstkomteerstmaalt. Heb je nog vragen? Bel of mail dan met Nicolette Ouwerling nicolette@citisens.nl of 06-26512770.

PS. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Ben jij een onderzoeker

… die blij wordt van maatschappelijke vraagstukken?

Als je bij ons komt werken
Word je onderdeel van een team van 10-15 adviseurs en onderzoekers. We doen veel werk met een relatief kleine club mensen. Daardoor krijg je snel verantwoordelijkheid en werk je mee aan interessante en uitdagende projecten, bijvoorbeeld voor NU.nl, diverse gemeenten, ministeries en provincies. Er is volop ruimte om vanuit je eigen interesses en expertise je werkzaamheden in te vullen. En dus ook om mee te bouwen aan het profiel, de groei en de productontwikkeling van Citisens.

Concreet begeleid je onze onderzoeken van A tot Z
Je vertaalt de wens van de opdrachtgever naar een helder voorstel en toegankelijke vragenlijsten, die je ook zelf kunt programmeren. Proactief communiceer je met de opdrachtgever over de voortgang en uitvoering van het project. Daarna analyseer je de data en rapporteer je de resultaten. Dit doe je niet alleen, maar altijd in een (klein) team met een aantal onderzoekers. Zodat er ruimte is om te sparren en we samen het beste resultaat halen. Daarnaast beheer je ons respondentenpanel, zodat alle informatie up to date is en de panelleden op een goede manier en de juiste momenten worden benaderd.

Ons vinklijstje:
We zoeken iemand die enthousiast wordt van opinieonderzoek en draagvlakonderzoek. En die met net zoveel energie op nauwkeurige wijze een panel kan onderhouden. Je maakt je onderwerpen snel eigen en bent, uiteraard, analytisch messcherp en zeer secuur. Je krijgt energie van inhoudelijk werk in een dynamische context waarin je aan meerdere opdrachten tegelijk werkt. Aan opdrachtgevers stel je de juiste vragen en weet je jouw aanpak overtuigend te presenteren. Voor wie van lijstjes houdt:

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding met een sterke kwantitatieve focus (bijvoorbeeld Politicologie, Sociologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen of Psychologie);
  • Je weet hoe je onderzoeksvragen kunt vertalen naar vragenlijsten;
  • Je draait je hand niet om voor het verwerken van grote datasets in Excel en Stata / SPSS;
  • Je hebt ervaring of affiniteit met panelbeheer (opbouwen en onderhouden);
  • Je werkt graag voor opdrachtgevers uit de (semi-) publieke sector;
  • Je hebt bij voorkeur een achtergrond in datascience (ervaring met R en Python is een pre);
  • Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen, bent een echte zelfstarter en werkt supernauwkeurig;
  • En natuurlijk heb je oog voor marktkansen en inhoudelijke vernieuwingen.