Vacature grafisch vormgever | Citisens

Citisens vergroot betrokkenheid

Data, communicatie én samenleving.

Citisens, voortgekomen uit politiek-bestuurlijk adviesbureau Necker van Naem, is een groeiend bedrijf vol ambitie en vernieuwend denkvermogen. In een multidisciplinair en energiek team werken wij aan toegankelijk én betrouwbaar onderzoek, als startpunt voor draagvlak en betrokkenheid. Altijd op het snijvlak tussen data, communicatie en samenleving. Onze missie is om (semi-)publieke organisaties te helpen met het vergroten van betrokkenheid. Of dat nou gaat om inwoners, vrijwilligers, klanten, donateurs of andere stakeholders. We doen dit bijvoorbeeld aan de hand van onze eigen segmentatie in betrokkenheidsprofielen waarmee we op basis van big data voorkeuren op het gebied van communicatie en participatie kunnen voorspellen. En oh ja, we lanceren voor iedere verkiezing een stemhulp: MijnStem.nl (waarmee we de afgelopen provinciale staten- en waterschapsverkiezingen maar liefst 3,1 miljoen bezoekers trokken).

Vertel me meer!
Wij werken bijvoorbeeld samen met NU.nl en zetten sociale-mediacampagnes in om mensen locatiegericht te bereiken. Ieder onderzoek sluiten wij af met de vraag of mensen vaker hun mening willen geven of mee willen denken. Zo bouwen wij aan lange-termijn-betrokkenheid rondom thema’s die mensen zelf kiezen. Alle inzichten die we opdoen, kunnen we koppelen onze acht sociaal -demografische profielen. Zo maken wij drijfveren van verschillende doelgroepen inzichtelijk en helpen wij onze opdrachtgevers verschillende doelgroepen op de juiste manier aan te spreken en te bedienen. Kortom, wij maken aantrekkelijke onderzoeken en ontwerpen participatieprocessen die altijd een reden geven vaker mee te doen.

Oh.. en Necker van Naem niet te vergeten
Je zult je werkzaamheden voornamelijk doen binnen het team van Citisens. Maar we werken nauw samen met Necker van Naem, we werken zelfs vanuit hetzelfde kantoor. En zodoende is team marketing ook een beetje van allebei. Het komt dus ook voor dat je projecten doet voor Necker van Naem. Een adviesbureau voor gemeenten, provincies en ministeries, denk dan aan rekenkameronderzoeken, raadsonderzoeken, begeleiding burgemeesters, integriteitsvraagstukken, interim capaciteit. Je leest er meer over op Necker.nl.

Stel je wordt lid van ons team (whahoooo)
Dan kom je terecht in een werkomgeving met een open cultuur waarin je werkt met slimme specialisten, die professioneel én een tikje eigenwijs zijn. Met een grote mate van zelfstandigheid werk je mee aan het behalen van deadlines en zet je ons in het zonnetje bij onze klanten. Met je resultaatgerichtheid, drive en energie draag je bij aan de sfeer.

Op maandag zien we elkaar tijdens het sales en marketingoverleg, waar we samen het werk verdelen en nieuwe ontwikkelingen bespreken. Zo start je lekker up-to-date je week. Buiten het werk om organiseren we regelmatig een borrel en leuke teamactiviteiten, vaak samen met de Necker van Naem collega’s. En als we straks weer op kantoor mogen werken, dan staat er elke dag een heerlijke lunch (gratis) voor je klaar.

Ben jij een grafisch vormgever

… en heb je óók kennis van marketing?

Citisens is op zoek naar:

 • Een creatieve vormgever met een groot democratisch hart.
 • Ontwerper van infographics, huisstijl, social media posts en website.
  (een nieuwe website is in de maak, don’t worry)
 • Een ijzersterke planner die blij wordt van deadlines en van aanpakken weet.

Zijn wij op zoek naar jou?

Jij wordt onderdeel van een team van 15 – 20 adviseurs en onderzoekers en werkt nauw samen met je collega-vormgever en het marketingteam. Bij Citisens doen we heel veel werk met een relatief kleine club mensen. Daardoor krijg je snel verantwoordelijkheid en werk je mee aan interessante en uitdagende projecten, bijvoorbeeld voor mediapartners als NU.nl en BNR maar vooral voor lokale overheden en goede doelen. Er is er volop ruimte om vanuit je eigen interesses en expertise je werkzaamheden in te vullen. En dus ook om mee te bouwen aan het profiel, de groei en de productontwikkeling van Citisens.

Concreet zijn we op dit moment op zoek naar een grafisch vormgever die ons professioneel weet te presenteren. Iemand die beeld en inhoud slim weet te combineren tot een boodschap die opvalt -> positief natuurlijk. De werkzaamheden zijn afwisselend en de dagen vliegen voorbij. Je werkt aan zowel online als offline projecten, denk daarbij aan brochures, productflyers, onderzoeksrapportages, infographics, office-sjablonen voor onze huisstijl, sociale media: contentagenda maken inclusief creëren posts + inplannen en inrichten online campagnes, website (incl SEO), basic video-editing en verzenden nieuwsbrieven. En dan zijn we vast nog iets vergeten…

Kun je daarnaast ook de inhoud, aanpak en doelgroep van campagnes neerzetten en heb je ervaring met SEA, dan zou dat al helemaal fantastisch zijn! Maar kan je dit niet en klopt de rest van wat we vragen wel? Solliciteer dan maar wel :-).

We zoeken dus een echte aanpakker
Iemand die houdt van deadlines en een professionele instelling heeft. Je krijgt zowel energie van het bedenken van eigen ideeën en initiatieven, als het ontwikkelen van die van een ander. Daarnaast word je blij van contact met collega’s en werk je transparant binnen een team. Programma’s in het Office pakket en Adobe CC kennen voor jou geen geheimen. Ook heb je kennis van het inrichten van campagnes op LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter. Voor het plannen van posts werken we met Hootsuite.

Tot slot samengevat in een vinklijstje:

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Grafische vormgeving. Heb je ook een aanvullende marketingopleiding of -ervaring? Dat is al helemaal fantastisch;
 • Je hebt drie tot vijf jaar werkervaring, bij voorkeur bij een vanuit deadline gedreven organisatie;
 • Je kunt goed overweg met programma’s uit het Office Pakket en met Illustrator, Photoshop en Indesign. Mocht je daarnaast ook kunnen werken met Premiere Pro en After Effects, dan worden we daar ook erg blij van;
 • Je kunt je verplaatsen in onze opdrachtgevers: (semi-)publieke organisaties waaronder veel gemeenten, provincies en waterschappen;
 • Je hebt kennis van het inrichten en inplannen van campagnes op social media en eventueel SEA;
 • Een filmpje maken van een collega en voorzien van ondertiteling is voor jou geen probleem. Mocht je daarnaast ook geanimeerde video’s kunnen maken, dan krijg je bij ons genoeg ruimte om die vaardigheid in te zetten;
 • Je bent 3 tot 4 dagen per week beschikbaar;
 • En natuurlijk heb je oog voor marketingkansen en vernieuwingen.

Tijd voor een goed gesprek?

Stuur een impressie van je werk plus je CV en een motivatie naar sollicitatie@citisens.nl. Geselecteerde kandidaten zitten snel bij ons aan de koffie #gepasteafstand #bijnaleegkantoor. Heb je nog vragen? Bel of mail dan met Nicolette Ouwerling nicolette@citisens.nl of 06-26512770.

PS. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.