Citisens is een bureau voor onderzoek, strategische communicatie en participatie.

Ons specialisme is het betrekken van bewoners en belanghebbenden bij veranderingen hun directe omgeving. Dat doen wij heel concreet. Via laagdrempelige onderzoeken, het ontwerpen van strategieën voor betrokkenheid en het ontwikkelen van interactieve tools.

Thema’s waar wij aan werken zijn onder meer de energietransitie, gebiedsontwikkeling en democratische vernieuwing.

Wat kunnen we voor je doen?

Inwonersconsultaties

Laagdrempelige én representatieve burgerbevragingen met een open link en maatwerkcampagne passend bij de unieke inwonerprofielen van het betreffende gebied.

Participatie en advies

Citisens beschikt over een eigen segmentatiemodel dat acht groepen inwoners identificeert op basis van vertrouwen in de overheid en algemene betrokkenheid. Dit gebruiken wij als basis om voor ieder vraagstuk een participatiestrategie op maat te ontwikkelen en uitvoeren.

Data-inzichten

Ons panel van 55.000 Nederlanders vragen wij regelmatig naar hun mening over uiteenlopende maatschappelijke en actuele kwesties. Zo krijgen we steeds een beter beeld van de opvattingen van verschillende groepen mensen. 

Door Necker van Naem

Citisens is een label van Necker van Naem. Dit adviesbureau richt zich met ruim 40 adviseurs en interim-specialisten op politiek bestuurlijke vraagstukken. Wij zitten samen in één pand en werken nauw samen, waardoor onze opdrachtgevers verzekerd zijn van een ijzersterke combinatie van ervaring en innovatie.