PRODUCT

Betrokkenheidsprofielen

Betrek jouw inwoners op een manier die bij hen past!

Inwoners zijn op hun eigen manier betrokken. Allemaal geven ze hun eigen antwoord op de vraag: “Doe je mee?”. Dat blijkt ook uit ons onderzoek onder 10.000 Nederlanders. De data over hoe inwoners betrokken willen worden hebben wij voor alle straten van Nederland.

Segmentatiemodel 

Het door Citisens ontwikkelde betrokkenheidsmodel laat zien welke groepen mensen rondom welke thema’s betrokken willen worden. En op wat voor manier. Het geeft inzicht in wat gemeenten moeten doen om mensen in beweging te krijgen.  Met welke boodschap, via welke kanalen en met welke tone of voice.

Meer ideeën van meer diverse groepen inwoners

Dat biedt kansen. Op een hogere betrokkenheid. En op meer en meer diverse input bij participatietrajecten. Bijvoorbeeld bij het realiseren van een toekomstvisie. Of de realisatie van een burgerbegroting.

Meer weten?

Citisens biedt trainingen en workshops aan om te leren werken met de betrokkenheidsprofielen. We gaan in op de achtergronden van het model en we nemen – aan de hand van concrete voorbeelden – een kijkje in de belevingswereld van de verschillende profielen.